Rolls Royce Corniche II 1987

20-07-2024

Rolls Royce Corniche II

Jaar

1987

Transmissie

3-speed automatic

Kleur

Zwart

Cilinderinhoud

6.8 litre RR V-8

Kilometerstand

---

Paardenkracht

256pk

Prijs op aanvraag --- Zeer mooie en elegante Rolls Royce Corniche II in zeer goede staat. Van deze Corniche II zijn slechts 1234 exemplaren gemaakt.

Exterieur:

Deze Rolls-Royce Corniche II Convertible uit 1987 met koetswerk van Mulliner Park Ward en uitgevoerd in een zwart kleurenschema gecombineerd met een prachtig zwart interieur is voorzien van zijmarkeringslichten, waarschuwingslampenpaneel, quad koplampen, tan convertible soft top met een bijpassende kleur kofferdeksel, chromen grille, Spirit of Ecstasy motorkap ornament, Kumho banden en Rolls-Royce-branded wieldoppen.

De lak is zeer glanzend omdat deze onlangs een mooie poets- en polijstbeurt heeft gehad. Al het chroom is prachtig en smetteloos.

Alleen al de volautomatische vouwkap van de cabriolet was een buitengewoon staaltje techniek van Mulliner Park Ward, waarbij vier hele werkdagen nodig waren om het frame van elke auto in elkaar te zetten. De unieke structuur zorgde ervoor dat er geen windgeruis was.

Interieur:

Het zwarte interieur is zeer schoon en comfortabel. Geen tekenen van scheuren of barsten, alleen een paar normale ouderdomssporen op de stoelen en de achterbekleding. Alle meters zijn in werkende staat op dit mooie typische Rolls Royce dashboard.

Op het tweespaaks stuurwiel is een kroon aangebracht die is afgewerkt met diamantjes.

Mechanica:

'De Rolls Corniche uit 1987, een drietraps automaat (een Turbo Hydramatic 400) werkte met een standaard 6,8 liter Rolls Royce V-8 motor met 16 kleppen, twee per cilinder. Er werden aluminiumlegering cilinderkoppen gebruikt die 256 pk leverden. De ophanging was onafhankelijk, met schroefveren voor en achter.

Geschiedenis:

'Er werden slechts 1.234 Corniche II-modellen gebouwd. Het model werd gemaakt voor de Amerikaanse markt van 1986 tot 1989, toen de basisprijs $ 163.000 bedroeg - het was beschikbaar in andere markten tijdens en na 1988.