Cadillac Eldorado 1967

09-08-2024

Cadillac Eldorado

Jaar

1967

Transmissie

3-speed automatic

Kleur

Sudan Beige

Cilinderinhoud

429cu (7.03 L) V8

Kilometerstand

41.800 mijl

Paardenkracht

340pk

Prijs op aanvraag --- De auto die premium in 1967 een nieuwe dimensie gaf. Hij was alleen leverbaar als coupé en was duurder dan zelfs een DeVille cabriolet, en daarom is hij zeldzamer.

Exterieur:

Dit exemplaar is uitgevoerd in de fabriekskleur Sudan Beige met een donkerbruine vinyl hardtop, waarbij de lak in zeer goede staat verkeert. Al het chroom is netjes en zeer glanzend. Achterlichten werken perfect.

Interieur:

Afgewerkt met mooi tuigleer dat in een top en comfortabele staat verkeert. Lederen stoelen vertonen geen scheuren of barsten, alleen een normale hoeveelheid kleine ouderdomssporen zoals te zien op de foto's. Tapijten en dak zijn zeer schoon. Alle meters werken.

Mechaniek:

De 429 cubic-inch motor vult de motorruimte. Er is een eerlijke stijl en deze V8 behoudt zijn originele geest tot aan de correcte stijl vier-barrel carburateur. Het is een krachtpatser vol koppel, gebouwd vóór de emissieregelgeving en dus doet hij zijn muscle car-stijl eer aan. Maar dit is geen bruiser, dit is een cruiser. De unieke voorwielaandrijving plaatst het gewicht van de motor boven de aangedreven wielen en zorgt ook voor die vlakke vloer binnenin waar iedereen zich kan verspreiden. En je hebt een automatische transmissie met drie versnellingen, stuurbekrachtiging en rembekrachtiging met schijfremmen voor, zodat je met deze klassieker nog steeds comfortabel kunt rijden in Caddy-stijl.